onderwijs Boekel Uilenspiegel
B74FBF45-6AF8-4DA9-B9B7-12928622D9C3
42217E42-597A-4246-B6E1-FAA1C419C67D
onderwijs Boekel Uilenspiegel wereldbol

Type reizen

OnderWijsReis

Op reis gaan, met een team, naar een mooie èn interessante plek, ergens: een uitgelezen kans om samen te ontdekken, te ontwikkelen, te beleven en te werken. En te genieten, dat vooral ook!

Het onderwijs in een ander land onderzoeken: hoe is het curriculum hier tot stand gekomen, welke culturele en politieke achtergrond kent het, hoe ziet een dag eruit, waar bestaan de lessen uit en wie geven die lessen eigenlijk etc.? Wat kun je hiervan meenemen naar je eigen organisatie, je eigen school, je eigen klas, je eigen leerlingen en collega’s? Interessant!

Maar ook: studenten de kans bieden om ervaringen voor het leven op te doen. Op reis gaan smeedt een band. Zeker bij hen die het wat minder makkelijk vinden om contact te maken, is een reis een uitgelezen kans om te werken aan je sociale skills.

Misschien voor het eerst in een internationale trein, dwars door Duitsland, eindigend in Oostenrijk, waar de bergen op je wachten. Om je uit te dagen, om samen op te trekken, om je rugzak te vullen met nieuwe emoties, nieuwe avonturen, nieuwe vriendschappen. 

Samen de bergen in, wandelen in de natuur, jezelf tegen komen, want het is toch best spannend daar bovenop die berg en met medestudenten die je eigenlijk niet goed kent, laat staan de (reis)begeleiding. En aan het eind constateren dat je het gewoon gedaan hebt! Twee dagen zonder WiFi, een rugzak vol vieze kleding èn bijzondere levenservaringen. 

Herinneringen voor het leven die je wellicht aanmoedigen om net dat ene stapje te zetten om te kiezen voor een vervolgstudie of om dingen te ondernemen die je daarvoor niet voor mogelijk hield.

En het mooiste van alles wat we hebben gehoord: ik heb nu een vriendengroep. Hoe mooi en onvergetelijk is dat!

Graag neemt OnderReis met LEV! de uitdaging aan om samen een educatieve reis op maat te organiseren en je deze te laten beleven! Om vervolgens met een positieve rugzak weer fris aan het werk en de studie te gaan!