lapland-bos
Lapland Tent
Lapland-slee-met
Lapland sneeuwmobiel
Lapland-slee
Italy

Lapland

Lapland, het meest noordelijke deel van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Het wordt ook wel de laatste wildernis van Europa genoemd. Het landschap wordt gekenmerkt door een bergachtig land, met uitgestrekte bossen, vlaktes en vele meren. En het is zo dicht bij de poolstreken gelegen dat de winters er lang en vaak ijzig koud zijn.

In de wintermaanden komt de zon niet boven de horizon, de zogeheten poolnachten. In deze maanden heb je grote kans het Noorderlicht, Aurora Borealis, te zien. Het licht kan spectaculaire vormen aannemen en is steeds weer een bijzondere ervaring om mee te maken. 

De Saami, de bevolking van Lapland, hebben in de loop van de eeuwen geleerd zich aan de barre omstandigheden in dit gebied aan te passen. Ze leven traditioneel van en met hun rendierkudden, een deel trekt zelfs nog rond. Tijdens een ontmoeting komen zeker de manier van leven, de folkore en mythologie, ook rondom het Noorderlicht, aan bod. Absoluut interessant om hier meer over te horen tijdens een inspiratie- of leiderschapsreis!

Deze omgeving staat garant voor geweldige outdoor activiteiten en fantastische avonturen in de natuur. In de winter ontmoet je de huskies, die niet kunnen wachten om je op hun slee voort te trekken. Ook is het mogelijk om je op een gemoedelijke manier door een rendier te laten verplaatsen, terwijl je luistert naar het knisperen van de sneeuw en de stilte om je heen.

Wil je meer actie, dan is een mooie tocht per sneeuwscooter absoluut een aanrader. Je rijdt over paden in zwaar besneeuwde bossen, door prachtig witte landschappen, over bevroren rivieren en geniet van de natuur om je heen. Je maakt een stop voor de lunch in een Tipi tent of Kota hut waar een fijn haardvuur en een kop warme soep je verwarmen.

Voor teambuilding in de sneeuw ben je hier ook zeker op de goede plek. Wat te denken van Winter Olympische Spelen? In teams gaan collega’s de strijd met elkaar aan door verschillende activiteiten te ondernemen: variërend van ijskarten, curling, langlaufen, ijsvissen en het bouwen van een heuse iglo. Een fantastische manier om verbindingen en herinneringen voor het leven te creëren!

Ook in de andere seizoenen is het een bijzondere bestemming en zijn er allerlei sportieve activiteiten te organiseren en te ondernemen. In de zomermaanden gaat de zon zelfs niet onder en is er sprake van middernachtzon. Extra veel tijd dus om samen te ontdekken, te leren, te genieten en te ontmoeten!

Services Recreation

View the included services

Apartments

Free Wi-Fi

Parking

You can rent a car and use a free parking zone

Sports and recreation

hot deals

The wise man therefore always holds in these matters to this principle.

What people say about us

Check the reviews by Tripster members!

Danny Betteridge reviewed tour to London
I was visiting London last week and was astonished with the high quality service the team provided

Lily Waters reviewed tour to Cappadocia
It was amazing! I enjoyed every minute of my tour and the guides were really helpful and assisted my group through all the way!