Berlijn 1
Berlijn 5 coworking
Berlijn
Berlijn 2

Berlijn

berlijn

Berlin ist eine Reise wert!

Berlijn is één van de grootste en hipste broedplaatsen voor innovatie en vernieuwing in Europa. Elke 20 minuten wordt er in deze stad een nieuwe startup opgezet en bij elkaar opgeteld zijn startups de grootste werkgever van Berlijn. 

Een Nederlandssprekende gids neemt ons mee door zowel het oude als het nieuwe Berlijn. Hij licht de Duitse politieke situatie toe, blikt terug op de wederopstanding van en de democratie in Duitsland. De focus: welke rol heeft de geschiedenis in het huidige Berlijn, hoe is Berlijn/Duitsland er steeds weer na zwarte periodes bovenop gekomen, wat vraagt dit aan flexibiliteit, aan veerkracht, van een metropool als Berlijn? De link wordt gelegd met de Startup Scene: ontwikkeling, leren, gaat gepaard met vallen en opstaan. Hoe houd je je staande in een wereld die zo snel verandert, wat vraagt dit van je?

In Berlijn bezoeken we unieke bedrijven, startups en samenwerkingen. De ondernemersverhalen en organisaties zullen je inspireren en nieuwe mogelijkheden en kansen laten zien. Mooie verbindingen met onze buren kunnen ontstaan. In deze wereld vol veranderingen de moeite waard om in te investeren. Na China is Nederland immers de belangrijkste handelspartner van Duitsland; niet gek voor zo’n klein land als het onze! En Duitsland is met afstand de belangrijkste handelspartner voor Nederland, zowel voor de import als de export. 

Naast Berlijn is ook de grensregio absoluut een aanrader om verder te ontdekken. De provincies Overijssel & Gelderland hebben vergaande, uiteenlopende samenwerkingsprojecten opgezet met onze Duitse buren.  En ook de universiteiten en hogescholen in de grensregio’s zijn zeer betrokken bij elkaar.

Persoonlijke noot: Berlijn is eigenlijk het startpunt van mijn onderneming en een accelerator van mijn brede interesse in de wereld van vandaag en de toekomst geweest. Als 18-jarige student liep ik hier stage. Het leven en werken, de ontmoetingen en opgedane levenservaringen in deze bruisende stad hebben een onuitwisbare positieve indruk op mij gemaakt!