header-esther
Esther Oslo Operagebouw
Esther Fjord Bergen

over onderreis met lev!

OnderReis met LEV! werkt als creatieve denker graag samen met ondernemers en het onderwijs aan een prettig en inspirerend leef- en leerklimaat.

Het deelnemen aan een inspiratiereis draagt bij aan groei en ontwikkeling, geeft kansen en mogelijkheden, voor individu en organisatie. De  organisatie van deze reizen neem ik met veel plezier en vol energie uit handen. Zodat er letterlijk ruimte ontstaat voor ontwikkeling bij een ieder.

Vaak wordt mij de vraag gesteld: hoezo LEV? LEV betekent ‘leven’ in het Noors, maar het betekent ook ‘hart’ in het Hebreeuws. Voor mij de beste mix om te laten zien waar ik van hou: leven (en dus ook werken) vanuit mijn hart! Maar ook lef met een F te tonen in de dingen die ik oppak en doe.

Scandinavië, en dan met name Noorwegen, heeft mijn hart veroverd. Steeds als ik daar weer kom voel ik me thuis, net als in Duitsland overigens. Ik geniet van het buiten zijn, het zwerven in de natuur. Dit doe ik ook in ons eigen Nederland. De Noord-Oost Veluwe waar ik woon biedt heel veel mooie plekjes!

In dit buiten zijn, maar ook tijdens een bezoek aan een stad of een organisatie, ontdek en leer ik steeds weer nieuwe dingen, in de wereld om me heen èn in mijzelf. Om te kunnen leren is het voor mij van belang uitgedaagd te worden, nieuwsgierig te zijn, verder te kijken dan de directe ruimte om je heen. Als kind deed ik dat al. Mijn moeder verzuchtte regelmatig “waarom stel je toch zo veel WAAROM-vragen?”. En mijn eigen 3 kinderen doen er misschien nog wel een schepje bovenop.

Dit nieuwsgierig zijn heeft zich in mij vertaald in doorvragen, onderzoeken en, jawel, op reis te gaan. Ik vind het heerlijk om weer een nieuwe bestemming te ontdekken, zowel met mijn familie en vrienden als met een groep ondernemers of een team uit een organisatie.

Tijdens het organiseren en begeleiden van een reis vind ik het steeds weer interessant om verhalen te horen. Wie gaan er dan eigenlijk op reis? Wie zijn dit, wat doen ze? Hoe werkt men samen en waaraan dan? Hoe zien de visie en missie van een organisatie er uit? Zie je dit terug tijdens de reis? Op welke manier? Welke strategieën worden gebruikt om een product in de markt te zetten? Hoe lopen de lijntjes binnen het team of binnen de groep deelnemers? En de daarbij behorende waarom-vragen…

Van nature ben ik, naast nieuwsgierig, onderzoekend, gevoelig en filosofeer ik graag. Mijn oudste zoon noemt het overigens: fantaseren. Prima, want zonder fantasie gebeurt er niets! Ik geniet van buiten zijn: werken in de tuin, hardlopen, tennissen, golfen of lekker zwerven in de natuur. En van een goed boek. Heerlijk om me daarin te verdiepen!

Binnen dit alles vind ik het belangrijk om te blijven ‘spelen’. Dan haal je volgens mij het maximale in jezelf en anderen naar voren. 

Hartelijke groet en wellicht tot binnenkort,

Esther Hoek