san-fransisco
san-fransisco-brug
san-fransisco-flat
san-fransisco-rond-gebouw

San Francisco

San Francisco, Sacramento & Silicon Valley

San Francisco wordt ook wel de meest liberale stad van de Verenigde Staten genoemd. Iedereen is welkom en niets is te gek. Je kunt er fantastisch eten, drinken en uitgaan, maar er is ook ontzettend veel te zien. Fietsen over de Golden Gate Bridge, een ritje in een oude kabeltram en een bezoek aan Alcatraz zijn toch wel een must.

De stad San Francisco staat bekend om haar open karakter, Victoriaanse architectuur, heuvelachtige landschap en culturele diversiteit. Het is een heerlijke stad om doorheen te wandelen, te genieten van de zeelucht. Om op actief en cultureel gebied interessante dingen te ontdekken naast alle grote innovaties die in dit gebied plaatsvinden. En die zijn zeker de moeite waard om te ontdekken.

In 1500 ontdekten Spaanse ontdekkingsreizigers Central Valley met als belangrijkste stad Sacramento, de hoofdstad van Californië. Central Valley werd bewoond door inheemse Amerikanen tot de California Gold Rush in 1848. In 1880 werd irrigatie in Central Valley geïntroduceerd en dit resulteerde mede in de opbouw van de grootste Agricultural Valley ter wereld. In Central Valley wonen bijna 7 miljoen mensen. Het is een van de meest productieve landbouwregio’s ter wereld. De bijnaam is “de fruitmand van de wereld”. Central Valley is de thuisbasis van grote veehouderijen die van Californië de eerste staat maakt voor de productie van kaas en melk. Central Valley is ook de primaire bron voor een aantal groenten en fruit waaronder abrikozen, amandelen, tomaten, druiven, asperges, maïs en nog veel meer.

Landbouw is vooral belangrijk voor de economie van Central Valley, waar het jaarlijks ongeveer $ 24,8 miljard genereert en 1,1 miljoen banen ondersteunt. California Central Valley Agriculture draagt bij aan het bruto staatsproduct van Californië van meer dan $ 1,2 biljoen per jaar en maakt de staat Californië tot een van de grootste economieën ter wereld, achter Japan, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Silicon Valley is de bijnaam voor het zuidelijke deel van de San Francisco Bay Area, gelegen in het noorden van Californië. Het is de thuisbasis van veel van ‘s werelds grootste high-techbedrijven, evenals duizenden startup bedrijven. San Jose wordt beschouwd als de hoofdstad van Silicon Valley. Het woord ‘ silicium ‘ verwees oorspronkelijk naar het grote aantal innovators en fabrikanten van silicium chips in de regio. De term ‘ Silicon Valley ‘ was uiteindelijk bedoeld om te verwijzen naar alle hightechbedrijven in het gebied.Het werd ook een wereldwijd synoniem voor toonaangevend hightech onderzoek en ondernemingen, en inspireerde daarmee gelijkaardige benoemde locaties en technologiecentra met een vergelijkbare structuur over de hele wereld.

 

Services Recreation

View the included services

Apartments

Free Wi-Fi

Parking

You can rent a car and use a free parking zone

Sports and recreation

hot deals

The wise man therefore always holds in these matters to this principle.

What people say about us

Check the reviews by Tripster members!

Danny Betteridge reviewed tour to London
I was visiting London last week and was astonished with the high quality service the team provided

Lily Waters reviewed tour to Cappadocia
It was amazing! I enjoyed every minute of my tour and the guides were really helpful and assisted my group through all the way!