IJsland 1
IJsland top berg
IJsland stoere autos
Opera House Reykjavik
matt-lamers-R6uybPo0Lv0-unsplash

IJsland

IJsland, het land van extremen, staat ook bekend als het land van vuur en ijs. Je vindt er enkele van de grootste gletsjers van Europa en enkele van de meest actieve vulkanen ter wereld. Het is ook het land van licht en donker. De lange zomerdagen, wanneer het dag en nacht licht is, staan in schril contrast met de korte winterdagen met slechts enkele uren zonlicht per dag.

Bovenal is IJsland het land vol natuurschone hoogtepunten, adembenemende landschappen en uitbundige flora en fauna.

Bijna 80% van IJsland is onaangetast. Veel van het land bestaat uit kale plateaus, ruige bergtoppen en vruchtbare laaglanden. Er zijn veel lange, diepe fjorden en gletsjers, waaronder Europa ’s grootste, de Vatnajökull. Het landschap wordt gekenmerkt door donderende watervallen, ijzige gletsjers, vele vulkanen, zwarte zandstranden en uitgestrekte lavavelden. Een geweldig decor om sportieve activiteiten in de natuur te ondernemen.

Naast het onderwijssysteem dat internationaal grote bekendheid geniet, is het ook de moeite waard om eens te onderzoeken wat IJsland op bedrijfsmatig gebied heeft te bieden. Bijvoorbeeld op gebied van de gezondheidszorg, energie, visserij, de maritieme sector en de maakindustrie.

En niet te vergeten: de inspirerende, magische verhalen die de IJslanders kunnen vertellen. Gebaseerd op de natuur en eeuwenoude tradities. Ook daar valt veel kennis en inspiratie vandaan te halen.